Άνδρες: Συμβουλές μακροβιότητας

Κατηγορία: Πρόληψη

Πέραν του 90% των ατυχημάτων με θανάτους στην εργασία συμβαίνουν σε άνδρες.Οι άνδρες ζουν συνήθως λιγότερα χρόνια από τις γυναίκες. Η διάρκεια ζωής των γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες είναι περίπου 5 χρόνια πιο μεγάλη από τους άνδρες. Ωστόσο, οι άνδρες είναι σε θέση να κάνουν πολλά για να ανατρέπουν τη διαφορά.

Τι μπορούν οι άνδρες να κάνουν, για να έχουν διάρκεια ζωής, όπως οι γυναίκες;

1. Προσοχή από βίαιες συμπεριφορές κάθε μορφής. Άνδρες μάθετε να μένετε ήρεμοι, ελέγχετε το θυμό σας και μην παίρνετε ριψοκίνδυνες αποφάσεις. Οι βίαιοι θάνατοι στους άρρενες είναι βασική αιτία της διαφοράς της διάρκειας ζωής μεταξύ των δύο φύλων.

2. Οδηγείτε με ασφάλεια.

3. Να δουλεύετε τηρώντας τους κανόνες εργασιακής ασφάλειας. Πέραν του 90% των ατυχημάτων με θανάτους στην εργασία συμβαίνουν σε άνδρες.

4. Μην πίνετε πολύ αλκοόλ, αποφεύγετε το κάπνισμα ή τη χρήση ναρκωτικών.

5. Κάνετε το τσεκ απ υγείας που χρειάζεστε, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Να συμμορφώνεστε με αυτά που σας συστήνει.

6. Μην διστάζετε και μην αμελείτε να ζητάτε βοήθεια από το γιατρό σας, όταν παρουσιάζετε σωματικά ή ψυχολογικά σημεία ή συμπτώματα.

7. Φροντίζετε τον εαυτό σας. Προσέχετε τη διατροφή σας και μην παραμελείτε τη σωματική σας άσκηση.

8. Δημιουργείτε φιλίες, αναπτύσσετε κοινωνικές σχέσεις, δυναμώστε τους οικογενειακούς δεσμούς, καλλιεργείτε το μυαλό σας, δώστε χρόνο για συνεχή μάθηση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

9. Φροντίζετε την καρδία σας. Ελέγχετε την πίεση, τη χοληστερόλη, το στρες, το άγχος, το θυμό και μάθετε να χαλαρώνετε, να ξεκουράζεστε και να απολαμβάνετε καλές διακοπές.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: